12:55 / 21.10.2020.

Autor: A sada Vlada/HR/HRT

Aladrović o novim mjerama gospodarstvu

-

-

Foto: - / -

Prerađivačka industrija su najčešći korisnici mjera, imamo oko 600 poslodavaca, preko 30.000 radnika, naveo je.
- Sutra na sjednici upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijet ćemo mjere, a odnose se od 1. listopada do 31. prosinca. Pratimo stanje na tržištu rada, ovo što smo predloižili će puno bolje očuvati tržište rada, rekao je, između ostalog, u emisiji Hrvatskog radija A sada Vlada ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

➡️Nove mjere za gospodarstvo
➡️ Sindikalisti dijelom zadovoljni novim mjerama za očuvanje radnih mjesta 
➡️ Reakcije na Vladine mjere
➡️ Čelnik Fine: Danas smo više ljudi deblokirali nego blokirali
➡️ Marić: Problem ovršenih i blokiranih nije nastao preko noći
➡️ Počele ovrhe, uvođenjem moratorija ostalo ih je oko 1 200 000

Rekao je da su mjere redizajinirane, da se skraćeno radno vrijeme proširilo s 50% na 70%, a potpora povećala s 2000 na 2800 kuna plus doprinosi. Dodao je kako nema ograničenja, to  mogu koristiti svi sektori.

Prerađivačka industrija su najčešći korisnici mjera, imamo oko 600 poslodavaca, preko 30.000 radnika, naveo je te dodao da su namijenjene prije svega onima koji proizvode robe. Nije zamišljeno da se koriste dvije mjere, zato smo osmislili drugi set mjera, rekao je.

Do sada pad je bio najmanje 50%, a sada je skalirano od 40% do 60% te se potpora kreće između 2000 i 4000 kuna po radniku, ovisno o padu prometa. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!