20:38 / 26.04.2021.

Autor: Franka Jović Tonkli/Dnevnik/IMS/HRT/J.L.

Američke agentice za luksuzna putovanja u Hrvatskoj

Američke agentice za luksuzna putovanja u Hrvatskoj

Američke agentice za luksuzna putovanja u Hrvatskoj

Foto: HTV / HRT

Osam predstavnica američkih agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja trenutačno boravi u Splitu, na prvom studijskom posjetu Europi od pojave pandemije COVID-a. Putuju Hrvatskom kako bi i same iskusile ono što će, vjeruju, zanimati i američke turiste dobre platežne moći. 


Osam agentica za luksuzna putovanja, nakon Zagreba, Plitvica, Zadra, Trogira i Klisa, upoznaju Split. Sutra će put Hvara, Pelješca i Dubrovnika.

- Amerikanci žele vidjeti drukčiji život, upoznati ljude, čuti nešto o povijesti, kulturnim posebnostima i po svemu je tome Hrvatska savršena. Svaki dan naučimo nešto novo i svaki grad ima ono nešto svoje, kaže Carrie Mahoney, agentica za luksuzna putovanja.

Mnoga su tržišta, zbog ograničenja u pandemiji, Amerikancima nedostupna, a oni čeznu za putovanjima. 

Anna-Maria Frid, suorganizatorica studijskog putovanja, objašnjava da luksuz nije u smislu da mora biti hotel od 5, 7 zvjezdica i sa zlatnim slavinama u kupaonicama. 

- Traže nešto što će ovaj put učiniti drugačijim od nečega što svaki dan doživljavaju, ističe.

- Putovanja se vraćaju, a mi potvrđujemo da se može putovati sigurno. Možemo se upustiti u avanturizam putovanja, koji svi dijelimo, a Hrvatska nas u tome predvodi. Uzbuđeni smo što smo ovdje kao predstavnici povratka SAD-a u Europu, rekla je Kayla Zeigler, agentica za luksuzna putovanja.

Nakon najave izravnih letova iz New Yorka u Dubrovnik, druga je ovo lijepa vijest za hrvatski turizam koja stiže iz SAD-a.

Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku, ističe da se mora uzeti u obzir da su sve kompanije pretrpjele velike gubitke i da i njima treba neko vrijeme da se vrate u normalno poslovanje.

- Vjerujemo da će ova poslovna odluka Uniteda potaknuti American Airlines da to što prije napravi, isto tako da će to napraviti i Delta te da će ubuduće sve tri velike avionske kompanije povezati Hrvatsku s Amerikom, kazala je.

Po turističkoj je potrošnji, nakon Kine, Amerika najjače tržište na svijetu. Putuju cijelu godinu, i nikad samo na jedno mjesto. Zato je iznimno važna i zračna povezanost Hrvatske s ostatkom Europe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!