Hrvati idu na skijanje, a Austrijanci bježe u Dalmaciju

20:14 / 30.12.2021.

Autor: Ivica Đuzel/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Austrijanci bježe u Dalmaciju

Austrijanci bježe u Dalmaciju

Foto: Dnevnik / HRT

I dok će neki Hrvati u Austriju na skijanje, Austrijanci bježe od snijega i lockdowna u Dalmaciju. U Duće pokraj Omiša stiglo je nekoliko autobusa austrijskih gostiju koji će četiri dana boraviti na Jadranu.

Ispred hotela u Dućama gužva. Putem agencije stigli su gosti iz Austrije, 95 posto cijepljeni trećom dozom. Jedino su tako i mogli putovati, a naši su hotelijeri morali ispuniti svoj dio zadatka.

- Naš uvjet je da organiziramo cijepljenje po trenutačnim pravilima u Austriji. Osobe koje nisu cijepljene tri puta trebaju imati PCR test prilikom ulaska u Austrijuinače idu u karantenu, rekao je Domagoj Tomasović, vlasnik hotela.

- Srećom je autobus popunjen, jedva smo dočekali stići u Hrvatsku i vjerujemo da će iduća godina biti bolja, već sad imamo mnogo upita za ljeto u Hrvatskoj, govori Tomi iz Austrije.

Austrijanci ostaju četiri noći, a na ruku im ide i sjajna vremenska prognoza za doček. Stranih gostiju, ali iz bližeg susjedstva, bit će i u nekim splitskom hotelima koji nakon dvije godine organiziraju doček.

- Pošto nije bilo zadnjih godina nikakvih proslava htjeli smo našim građanima i drugima pružiti malo zabave,pokušat ćemo sve napraviti u skladu s mjerama da zaštitimo i goste i naše zaposlenike, naglašava Kristina Rogaljska, direktorica prodaje hotela.

Bit će otvoreno nekoliko hotela, velikih i malih a slavit će se primjerice i u tri otvorena makarska hotela, najviše za goste iz BiH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!