16:40 / 11.01.2019.

Autor: Andrijana Gregur/I.H./HRT

Austrijsko-njemačka tvrtka koja se širi po Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Povećava se potreba za njihovim proizvodima pa je i proizvodnju potrebno prilagoditi. Zato stalno trebaju nove radnike.
Jedno od najuspješnijih stranih ulaganja u Podravini je ono austrijsko-njemačke tvrtke za proizvodnju materijala za građevinu.

Već dvadeset godina imaju pogon u Đurđevcu, a lani je, zahvaljujući oporavku građevinarskog sektora, još napredovala. Ovih dana traže nove radnike.

Na početku je ta tvrtka imala samo nekoliko zaposlenih, a sada ih je 50. Oporavak gospodarstva jamči i ovdje povećanje proizvodnje.

Povećava se potreba za njihovim proizvodima pa je i proizvodnju potrebno prilagoditi. Zato stalno trebaju nove radnike. Trenutačno je raspisan natječaj za njih četvero na različitim poslovima u đurđevačkom pogonu.

Osim pogona u Đurđevcu, odnedavno radi i tvornica u zadarskom zaleđu u Zapužanama. Investicija je vrijedna 22 milijuna kuna, uz subvencije od 25 posto mjerodavnog ministarstva. Zbog te je investicije u prošloj godini tvrtka primila priznanje Lider investa i "Zlatnu kunu" Hrvatske gospodarske komore.

Planiraju izaći i na susjedna tržišta, ponajprije bosanskohercegovačko gdje već imaju prve zaposlene.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!