BBŽ: Za poduzetnike i obrtnike gotovo dva milijuna bespovratnih kuna

01.09.2022.

14:07

Autor: Hina/HRT

Marko Marušić

Marko Marušić

Foto: Željko Hladika / PIXSELL

Poduzetnici i obrtnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije mogu računati na gotovo dva milijuna kuna bespovratnih potpora za ulaganja ostvarena tijekom ove godine, rečeno je na predstavljanju javnog poziva za poduzetništvo u četvrtak.

Bjelovarsko-bilogorska županija pripremila je deset mjera poput sufinanciranja nabavke novih ili rabljenih strojeva, uređenja objekata, razvoja poduzetničke infrastrukture, sufinanciranja dokumentacije za prijavu na nacionalne i EU fondove itd.


Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1,86 milijuna kuna, a javni poziv bit će otvoren do 15. studenog ove godine.


Župan Marko Marušić posebno je naglasio značaj nove potpore za obnovljive izvore energije za koju je moguće ostvariti povrat do najviše 30 tisuća kuna.


Veseli me što su naši poduzetnici unatoč poremećaju na tržištu i krizi povećali svoje prihode u 2021. godini za 17 posto. Čak je povećan i broj zaposlenih za 187 osoba u odnosu na 2020., a povećan je i broj poduzetnika. Očekujemo pozitivne učinke i od ovih potpora, rekao je Marušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!