Bez pomoći države Uljaniku za treću plaću

02.10.2018.

14:56

Autor: HRT

default error photo
Postoje izuzetno velika ograničenja za bilo koji naš manevar glede državnih potpora. Ne možemo sve naše probleme rješavati na taj način", rekao je Zdravko Marić.
Uljaniku je ponovno blokiran račun i u tijeku su pregovori o njegovu deblokiranju, a kanadski naručitelj s brodogradilištem 3. maj raskinuo je ugovor o gradnji broda za prijevoz rasutog tereta, što je već četvrta novogradnja otkazana u mjesec dana.

- Uljaniku blokiran račun; ministar Horvat u Rijeci

Vlada neće pomoći Uljaniku da isplati plaće za rujan, potvrdio je ministar financija Zdravko Marić. "Mislim da smo još u razgovorima tijekom ljeta bili prilično jasni. Vlada je ispunila svoje obećanje vezano za plaće za srpanj i kolovoz. Tada smo već govorili da postoje izuzetno velika ograničenja za bilo koji naš manevar glede državnih potpora - svim tvrtkama, ne samo brodogradnji. Ne možemo sve naše probleme rješavati na taj način", rekao je Marić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!