Bez zadovoljnih zaposlenika nema ni uspješne tvrtke

23.02.2022.

23:17

Autor: Ivanka Bukulin Zlatović/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Bez zadovoljnih zaposlenika nema ni uspješne tvrtke

Bez zadovoljnih zaposlenika nema ni uspješne tvrtke

Foto: Dnevnik / HRT

Mnogi poslodavci svoje zaposlenike čuvaju kao kap vode na dlanu. Nude im bolje radne uvjete i brinu o njihovim obiteljskih obvezama. Sve više tvrtki sufinancira dječji vrtić, nudi mogućnost rada od kuće ako je dijete bolesno ili organizira razne aktivnosti za djecu zaposlenika. Središnji državni ured za demografiju i mlade već četvrtu godinu nagrađuje najbolje poslodavce. 


Majka trojice dječaka nije lagan posao, no Lidiji nije teško jer njezin poslodavac misli kako joj olakšati obiteljske obveze. Ina svojim zaposlenicima nudi niz pogodnosti. 

- Najviše sam koristila dodatne popuste, za opremu, slobodne dane kad god treba. Home office je jedna od najbitnijih stvari kada vam je dijete bolesno ili kada dijete završi u samoizolaciji, govori Lidija Kolić, zaposlenica INA - Industrije nafte.

Uz to, besplatni kampovi za djecu u vrijeme praznika te jedan dan s roditeljima na poslu.  

Brojne su tvrtke koje se trude zadržati svoje zaposlenike dodatnim pogodnostima. 

- Ono što naši zaposlenici jako hvale je fleksibilno radno vrijeme, dakle nismo opterećeni radnim vremenom od 9 do 5, omogućujemo pola radnog vremena mladim majkama, majkama s djecom poteškoćama u razvoju, naglašava Gordana Fabris, Fortenova grupa.

- Praktički, nemamo ograničenje u pogodnostima koje pružamo. Želimo da ljudi sami odrede što je ono što njima treba da im privatan život bude izbalansiran s poslovnim i mi smo tu da to omogućimo, bilo da je to plaćanje dječjeg vrtića, bonusi za rođenje, slobodni dani kada god to oni trebaju, govori Damjan Geber, Brigada d.o.o.

- Nemamo apsolutno problema kad trebamo bilo što privatno odraditi, a onda s druge strane imam sreću da radim posao koji volim, tako da svaki dan idem nasmijana i vesela na svoje radno mjesto, istaknula je Sanja Lacković, Trakostyan Tours d.o.o.

Ovo je četvrta godina kako Središnji ured za demografiju i mlade dodjeljuje nagrade najboljim poslodavcima. 

- U početcima više se odvajalo za novorođeno dijete, pa se onda počelo financirati vrtiće, pa se išlo na plaćanje dopunskog osiguranja, a neki su čak i napravili vrtiće u međuvremenu, govori Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Jer, bez zadovoljnih zaposlenika nema ni uspješne tvrtke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!