11:58 / 07.12.2018.

Autor: I.G./HRT

"Biciklisti cijelog svijeta - dobrodošli u Varaždinsku županiju"

-

-

Foto: - / -

Vjerojatno jedna od najljepših u Europi, biciklistička ruta od izvora Drave u Italiji, preko Villacha do Klagenfurta - raj je za ljubitelje biciklizma
"Biciklisti iz cijelog svijeta - dobrodošli ste u Varaždinskoj županiji". Tako bi se mogao nazvati certifikat koji je danas dodijeljen hostelima, hotelima, restoranima i OPG-ovima koji nude sadržaje - cikloturistima.

Vjerojatno jedna od najljepših u Europi, biciklistička ruta od izvora Drave u Italiji, preko Villacha do Klagenfurta - raj je za ljubitelje biciklizma. Lagano spuštanje uz sam tok rijeke, a kad se umorite bicikl samo ukrcate u vlak. Tako to radi razvijeni svijet. No kad strani biciklisti prođu našu granicu obično očekuju više.

Ipak sjever Hrvatske, kad je o cikloturizmu riječ, u Hrvatskoj predvodi. Varaždinska i međimurska županija već imaju kilometre označenih biciklističkih staza, a Varaždinci se od danas mogu biciklistima predstaviti oznakom - Cyclist Welcome.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!