07:36 / 10.10.2018.

Autor: S.M./HRT

Bienenfeld: Zagreb u prosincu već djelomično rasprodan

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iako se često čuje da Zagreb na turističkoj ruti ostaje u sjeni razvikanih gradova na obali, brojevi o posjećenosti kažu suprotno. Iz godine u godinu u metropolu stiže sve više gostiju.
Iako se često čuje da Zagreb na turističkoj ruti ostaje u sjeni razvikanih gradova na obali, brojevi o posjećenosti kažu suprotno. Iz godine u godinu u metropolu stiže sve više gostiju.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, za HRT-ov Studio 4 kazala je da je turistička sezona u Zagrebu i dalje jaka. Ovoga listopada imat ćemo bolje rezultate nego lani. Zanimljivo je da imamo goste sa svih kontinenata. To je potpuno drukčija slika gostiju, nego u drugom dijelu Hrvatske.

U usporedbi s drugim turističkim destinacijama Zagreb je već nekoliko godina prvi po dolascima, a po noćenjima, s obzirom na to da smo gradsko odredište koje obilježava kraći ostanak gostiju, na visokom smo šestom mjestu u posljednje tri godine, izjavila je Bienenfeld i podsjetila da je Zagreb prije 10-ak godina na toj ljestvici zauzimao 11. ili 12. mjesto.

Istaknula je da će se u Zagrebu početkom prosinca otvoriti jedan hotel, a još jedan malo kasnije toga mjeseca. Hotelski kapaciteti za prosinac u nekim su danima potpuno već rasprodani, dodala je. 

Turisti u Zagrebu najviše cijene gostoljubivost, a iznimno cijene i to što većina sugrađana odlično govori engleski jezik. Miks Mediterana i srednje Europe - posebnost je grada Zagreba, rekla je Bienenfeld.

Odgovarajući na pitanje može li se zagrebački model cjelogodišnjeg turizma preslikati i na ostatak Hrvatske, Bienenfeld je kazala da to mogu samo neki dijelovi. Spomenula je gradske destinacije kazavši da one svojim gostima mogu nuditi sadržaje izvan glavnog turističkog razdbolja. To se može vidjeti i u Dubrovniku i Splitu. Zadar ide u dobrom smjeru, ali i Rovinj. Treba prije svega pogledati koje su ozbiljne komparativne prednosti određenog mjesta, napomenula je.

Advent je pripremljen. I ove godine inzistirali smo na kvaliteti. Advent će biti još ljepši nego prošle godine, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!