12:16 / 12.04.2021.

Autor: HRT/Dnevnik u podne

Bijela knjiga, prvi dokument za pregled stranih ulaganja

Bijelu knjigu, prvi dokument koji pruža pregled stranih ulaganja i ulagača

Bijelu knjigu, prvi dokument koji pruža pregled stranih ulaganja i ulagača

Foto: HRT / HTV

Udruženje stranih ulagača u Hrvatskoj i konzultantska tvrtka Deloitte predstavili su Bijelu knjigu, prvi dokument takve vrste koji pruža pregled trenutne situacije stranih ulaganja i ulagača, kao i preporuke koje potiču pozitivne promjene u hrvatskom poslovnom okruženju.

- Mislim da su ipak za strane investicije generalno za investitore u Hrvatskoj poluotvorena, ova bijela knjiga bi trebala dati razmišljanje stranih ulagača kako ta poluotvorena vrata otvoriti do kraja, rekao je Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj.

- Naravno da je dobro apostrofirati kritički gledati na našu stvarnost i perspektivu, ali ja bih rekao na jedan konstruktivan način. I to je ono što sam isčitao u bijeloj knjizi da se naglasak stavlja na reformskom dijelu kako i na koji način olakšati unaprijediti uvjete poslovanja, dati taj doprinos koji država treba i mora davati, navodi Zdravko Marić, ministar financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!