Bitno je sljubiti pršut i vino

17:48 / 20.05.2019.

Autor: Perina Pribilović/S.M./HRT

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Budući turistički tehničari zaokružili su priču o sljubljivanju pršuta i vina i pripremili na pet stranih jezika priču o „gastroikoni“ Šibensko-kninske županije.

Nadaleko poznat i zaštićen drniški pršut "gastroikona" je Šibensko-kninske županije. Jednako su glasovita i vina sorti debit i plavina. To je bio dovoljan razlog da se u organizaciji šibenske Turističko-ugostiteljske škole održi radionica sljubljivanja pršuta i vina.

Autohtoni proizvodi ovoga kraja početak su svakog obroka. Budući kuhari i konobari izravno od proizvođača uče kako je najbolje ponuditi njihove proizvode.

Lokalni pršutar i vinar sudjeluju s vlastitim proizvodima koji se dobro sljubljuju. Znaju to mnogi i izvan Hrvatske jer se rijetko tko vratio s odmora, a da nije kušao vino ili pršut.

Budući  turistički tehničari zaokružili su temu sljubljivanja pršuta i vina i pripremili na pet stranih jezika priču o „gastroikoni“  Šibensko-kninske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!