Brački turizam u doba korone

04.03.2021.

07:57

Autor: Ivica Đuzel/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Brački turizam u doba korone

Brački turizam u doba korone

Foto: Dnevnik / HRT

Ne bude li ubrzanog širenja novih sojeva koronavirusa i novih zaključavanja, brački će hoteli otvoriti vrata 1. travnja. Ovog proljeća neće biti otkazivanja predsezonskih manifestacija kao lani, a i hotelijeri i iznajmljivači očekuju bolju turističku godinu. Na otoku, u Postirama, gradi se novi veliki hotel s 4 zvjezdice.

U godini u kojoj se velike investicije u turizmu mogu nabrojiti na prste jedne ruke, prizori iz Postira djeluju nestvarno. Na mjestu gdje je nekad bila Tvornica sardina domaćim novcem gradi se hotel s više od dvjesto soba koji će iduće godine zaposliti 150 stalnih radnika, osigurati egzistenciju mladim otočanima.

- Poznato je da će hotel imati oko 200 soba i ono što je jako bitno za općinu Postira i produljenje sezone, je da će imati unutrašnje sadržaje, wellness, unutarnji bazen i konferencijsku dvoranu, objasnila je Ivana Jelinčić, direktorica TZ-a Postira.

Veliko gradilište u malome mjestu prate i radovi na infrastrukturi. Obnavljaju se ceste, gradi se kanalizacija, nova luka nautičkog turizma.

- Radi se veliki projekt proširenja luke, započeo je 2019. i trebao bi biti gotov do kraja 2021. Investitor je lučka uprava SDŽ vrijednost je osam milijuna kuna, kaže Siniša Marović, načelnik Općine Postira.

Ovdje već imaju odličnu sportsku infrastrukturu, no grade se i novi sadržaji - teniski tereni i boćalište.

- Ove godine imali smo sreću da smo u prvom i drugom mjesecu imali dva kluba koji su nam bili gosti, naš Hajduk i Croatiju. Oni su odsjeli 15 dana, rekao je Ante Biočina, hotelijer.

Predsezonske manifestacije na Braču se ne otkazuju, a u susjednom Supetru za domaće goste hoteli se otvaraju prije Uskrsa. No i dalje su najtraženije kuće za odmor s bazenima; samoća, izoliranost i sigurnost ostaju prioriteti i ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!