Britanija: Putnički kaos zbog štrajka željezničara

27.07.2022.

12:11

Autor: I.Z./HRT/Hina

Putnički kaos zbog štrajka željezničara

Putnički kaos zbog štrajka željezničara

Foto: REUTERS / Maja Smiejkowska

Putnici u britanskom željezničkom prijevozu danas su se suočili s kaosom u željezničkom putničkom prijevozu jer su tisuće britanskih radnika na željeznici krenule u štrajk, ugrozivši usluge diljem zemlje.

Žestoki spor oko poslova, plaća, mirovina i uvjeta općenito pogoršava se, a novi štrajkovi mogli bi uslijediti idućih dana. Val štrajkova planiran je za kolovoz na željeznicama i londonskoj podzemnoj željeznici.

Danas će voziti samo jedan od pet vlakova, na otprilike polovici mreže, s tim da neka područja nemaju željezničke linije cijeli dan.

U štrajku su članovi sindikata željeznice, pomorstva i prometa (RMT) u Network Railu i 14 željezničkih operatera. Štrajk će obuhvatiti 40.000 radnika, uključujući radnike na signalizaciji i održavanju pruge.

Putnici su pozvani da putuju vlakom samo ako moraju te da računaju da će im trebati dodatno vrijeme i da provjere kada će krenuti njihov posljednji vlak.

Željeznički promet biti će poremećen i u četvrtak ujutro, s kasnijim početkom usluga s obzirom da se zaposlenici vraćaju na dužnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!