Brnjac: Buking je usporen, ali nije stao

21.03.2022.

10:59

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Nikolina Brnjac

Nikolina Brnjac

Foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je da je buking turističkog smještaja zbog situacije u Ukrajini, cijena goriva, inflacije i poskupljenja usporen i 20 posto je manji nego 2019. godine, ali da nije stao, čime po njezinoj ocjeni možemo biti zadovoljni.

Upitana tijekom akcije sadnje drveća u Maksimiru hoće li cijene goriva i zbivanja u Ukrajini stopirati buking, odgovorila je da je buking usporen, ali nije stao.

Ministarstvo po njezinim riječima prati stanje na emitivnim tržištima.

- Naravno, na buking utječu geopolitička situacija, rast cijena i inflacija, ali buking nije stao. On je usporen i prema nekim informacijama je 20 posto manji nego što je bio u isto ovo doba 2019. godine. Možemo biti itekako zadovoljni sadašnjom situacijom - istaknula je.

Na pitanje planiraju li se akcije kao što su Mjesec hrvatskog turizma ili Tjedan odmora vrijedan, rekla je kako je ideja da se takve akcije održavaju svake godine, pa su u planu i za ovu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!