Brnjac i Milatović: Važna suradnja Hrvatske i Crne Gore

27.04.2021.

14:39

Autor: HRT

Ministrica turizma Nikolina Brnjac

Ministrica turizma Nikolina Brnjac

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Turizam je važan za gospodarstva Hrvatske i Crne Gore, koje uspješno turistički surađuju kroz mnoge projekte i radne skupine, a tu suradnju je ključno i nastaviti, poručili su u utorak nakon sastanka u Zagrebu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i crnogorski ministar gospodarskog razvoja Jakov Milatović, izvijestili su iz Ministarstva turizma i sporta.

Iz Ministarstva napominju da je uz Brnjac i Milatovića na sastanku u sklopu službenog posjeta predstavnika Crne Gore Hrvatskoj bio i crnogorski ministar financija Milojko Spajić.


Brnjac je kolege iz Crne Gore informirala o projektu "Safe stay in Croatia", kojim se turistički i drugi dionici u lancu putovanja u Hrvatskoj potiču na pridržavanje epidemioloških mjera. Naglasila je da Hrvatska u pripremama za turističku sezonu vodi sustavnu brigu o sigurnosnim i zdravstvenim uvjetima te olakšavanju turistima dolazak u Hrvatsku.


Izvijestila je i da je u Hrvatskoj počelo cijepljenje turističkih djelatnika, da je do lipnja u planu cijepiti 50 posto odraslog stanovništva, kao i da je počelo postavljanje punktova za testiranje turista u turističkim odredištima, pri čemu će im se sufinancirati antigenski testovi za što je osigurano 20 milijuna kuna. Navela je i da Vlada brine o turizmu kroz potpore za očuvanje radnih mjesta i dodjelu državnih potpora.


- Daljnjim koordiniranim procesom oporavka u idućem razdoblju možemo svjedočiti i uspješnoj realizaciji održivog razvoja, digitalizaciji i inovaciji u turističkim sektorima Hrvatske i Crne Gore, rekla je Brnjac.


Crnogorski ministar Milatović pozdravio je hrvatske napore za turizam uoči glavnog dijela turističke godine, a posebice je pohvalio projekt "Safe stay.." te poduzeto prioritetno cijepljenje u turističkom sektoru i drugo, naglasivši da je "Hrvatska u mnogočemu pozitivan primjer Crnoj Gori, stoji u priopćenju Ministarstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!