20:31 / 02.10.2018.

Autor: HRT

Brodosplit gradi najveći jedrenjak na svijetu - obišli smo ga

-

-

Foto: - / -

U Brodosplitu je pri kraju gradnja najvećeg jedrenjaka na svijetu. Većega nema - 162 m dug, 18,5 m širok. I ovakav, nedovršen, zadivio nas je.
U Brodosplitu je pri kraju gradnja najvećeg jedrenjaka na svijetu. Većega nema - sto šezdeset i dva metra dug, osamaest i pol širok - najveći jedrenjak na svijetu.

Gradi se punom parom ponos Brodosplita - za 300 putnika i 150 članova posade. Sljedećeg mjeseca i pet će jarbola na svoja mjesta; jedan je velik kao zvonik svetoga Duje. Jedrenjak, ovakav, nedovršen, zadivio je turiste iz Finske! Odličan je to mamac za brodograđevne stručnjake, ali i turiste - kojih u splitskome brodogradilištu i inače ne nedostaje - godišnje njihove navoze obiđe više od 2000 posjetitelja i taj broj stalno raste.

Posla, kažu u Brodosplitu - ima. Uz jedrenjak, grade se ili prenamjenjuju još četiri putnička broda - polarni kruzer, obalno-ophodni brod, mali jedrenjak za njihovu flotu i riječni kruzer. Plaće za 2 300 ljudi ne kasne!

Naša ekipa ušla je u unutrašnjost jedrenjaka sa skupinom Finaca!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!