11:08 / 19.10.2018.

Autor: P.F./M.M./HRT

Brz pristup uslugama u gospodarstvu može promijeniti gospodarsku sliku nabolje

-

-

Foto: - / -

Utjecaj novih tehnologija je neizbježan, a ministri kažu da je digitalna transformacija našeg gospodarstva i društva već je u tijeku.
U Rapcu je održano 22. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Ovogodišnja je tema digitalizacija.

Na skupu je govorio član estonskog parlamenta Kallea Pallinga koji je govorio o iskustvima s digitalizacijom u Estoniji koja je predvodnik u Europskoj uniji na tom polju.

Održan je i panel Pitajte Vladu na kojem su poduzetnici postavljali pitanja ministrima. Odgovarali su ministar poljoprivredeTomislav Tolušić, pravosuđa Dražen Bošnjaković, turizma Gari Cappelli, zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, državne imovine Goran Marić te rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.Utjecaj novih tehnologija je neizbježan, a ministri kažu da je digitalna transformacija našeg gospodarstva i društva već je u tijeku.

Učinkovit i brz pristup uslugama u gospodarstvu može promijeniti cjelokupnu gospodarsku sliku nabolje, uvjereni su u Vladi.

Tvrtke koje se ne uklope u digitalno okruženje neće moći dugo opstati na sve konkurentnijem tržištu. Stoga će Vlada, tvrde, stvarati preduvjete za prilagodbu hrvatskog gospodarstva digitalnom dobu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!