16:35 / 24.05.2019.

Autor: M.Š./Hina

Brzobrodska linija povezat će Rijeku, Krk, Rab, Pag i Zadar

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Linija će voziti svaki dan od 15. lipnja do 15. rujna na relaciji Rijeka - Krk - Rab (Lopar) - Pag (Novalja) - Zadar te natrag
Od sredine lipnja kreće brzobrodska putnička linija koja će do sredine rujna svakodnevno povezivati Rijeku, otoke Krk, Rab i Pag te Zadar, što će pridonijeti turizmu i boljem povezivanju Kvarnera i Dalmacije te otoka na toj ruti koja do sada nikada nisu bili tako povezivani, ističu iz tvrtke G&V Line Iadera koja pokreće tu liniju.

- Odlučili smo pokrenuti takvu liniju potaknuti brojnim upitima kako najbrže doći iz Zadra do Rijeke ili iz Zadra do Krka, jer za to cestom, pogotovo ljeti, treba dosta vremena, katkad i cijeli dan. Nekada davno postojale su klasične brodske ili trajektne linije, no, isplovljavalo se navečer, plovilo noću, a putovanje od Rijeke do Zadra trajalo je osam sati. Brzobrodska linija na tom potezu nije nikada postojala, objasnio je direktor zadarske tvrtke-brodara G&V Line Iadera Dražen Montana.

Ističe da je to važno za povezivanje tih otoka i domaćeg stanovništva i turista te vjeruje da će to obogatiti i turističku ponudu s obzirom na to da taj brzi brod plovi svakodnevno u oba smjera, a kako pristaje na ta tri otoka, otvara se mogućnost i jednodnevnih posjeta, izleta i slično.

Linija će voziti svaki dan od 15. lipnja do 15. rujna na relaciji Rijeka - Krk - Rab (Lopar) - Pag (Novalja) - Zadar te natrag, pri čemu će se od Zadra do Rijeke (ili obratno) voziti četiri sata, uz cijenu karte od 190 kuna, a ukupan kapacitet broda je 180 putnika.

Iz tvrtke G&V Line otkrivaju i da su zadovoljni online bukingom karata za tu liniju koji je već počeo, kao i da dnevno očekuju popunjenost broda veću od 50 posto.

Planiraju s linijom nastaviti i idućih godina, a ističu da se brodskim prijevozom bave posljednjih šest godina s tri broda, od kojih su dva brza i jedan 'obični, te njima, osim na novoj liniji, putnike cijele godine prevoze na državnoj liniji od Zadra do otoka Iž, Rava i Dugi otok. Za liniju od Rijeke do Zadra preko Krka, Raba i Paga naglašavaju da je komercijalna sezonska linija za koju sav rizik snose sami, a odobrenje su dobili od Agencije za linijski obalni prijevoz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!