14:32 / 29.07.2019.

Autor: HRT

Butković frustriran zbog dugotrajnog odabira izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da je i on "frustriran" zbog dugotrajnog postupka o izboru izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da je i on "frustriran" zbog dugotrajnog postupka o izboru izvođača za pristupne ceste Pelješkom mostu.

- Svi smo frustrirani zbog tih dugotrajnih postupaka, sve su to stvari na koje ministar i politika ne mogu utjecati. Treba vidjet što napraviti kroz Zakon o javnoj nabavi kako bi ovi veliki infrastrukturni projekti i postupci odabira bili skraćeni da postupak bude brži te moraju biti transparentni, poručio je ministar Butković koji je s premijerom Andrejom Plenkovićem u posjetu Korčuli. Pritom je apelirao na Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave.

- Apeliram na Državnu komisiju, kada je riječ o velikim infrastrukturnim projektima koji se financiraju iz fondova Europske unije, takvi projekti se trebaju što prije riješavati u Komisiji, to i činim i činit ću i dalje, kazao je Butković. Objasnio je i da su odluke o gradnji donesene za pojedine faze izgradnje, a Hrvatske ceste u petak su odlučile da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići Prapratno, i Prapratno Doli, gradi grčki Avax, koji je dao ponudu od 511,5 milijuna kuna, a dionicu Duboka - Sparagovići, austrijski Strabag, čija ponuda iznosi 478,3 milijuna kuna. 

- Oduke o odabiru su donesene za drugu, treću, i četvrtu fazu, na te odluke onaj tko nije odabran ima pravo žalbe Državnoj komisiji, to je maksimalno još 30 dana. Nakon toga se potpisuje ugovor o građenju druge, treće, i četvrte faze Pelješkog mosta, odnosno projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom, i to sve skupa ide svojem kraju, zaključio je Butković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!