Butković: Otvaramo novu stranicu i nastavljamo još snažnije ulagati

26.07.2022.

12:39

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Potpisan Memorandum o razumijevanju

Potpisan Memorandum o razumijevanju

Foto: Dnevnik / HRT

Pelješki most je najveći hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU fondova s nepovratnih 357 milijuna eura. U financiranju izgradnje sudjelovala je i Europska investicijska banka - čija je potpredsjednica, simbolično danas, potpisala Memorandum o razumijevanju s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem. 

Njime će se učvrstiti suradnja tih dviju institucija, ponajprije u pogledu korištenja dostupnih europskih sredstava za prometne projekte.

- Ovo današnje potpisivanje memoranduma otvara vrata gradnji novih mostova, luka, pruga i to je nešto što nam daje nadu da ne završava sve s Pelješkim mostom nego otvaramo novu stranicu i nastavljamo još snažnije ulagati, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

 - Jasno je da su ulaganja u infrastrukturu i prijevoz vrlo visoko među prioritetima hrvatske vlade, i dopustite mi da vas uvjerim da možete računati na potporu europske investicijske banke, poručila je potpredsjednica Europske investicijske banke Teresa Czerwinska. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!