10:02 / 25.06.2018.

Autor: D.M./HRT

Butković: Počinju radovi na pelješkom mostu, milijarde idu u HŽ

-

-

Foto: - / -

Gostujući u emisiji Poslovni tjedan ministar Oleg Butković rekao je da se prvi radovi na izgradnji pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca.
Gostujući u emisiji Poslovni tjedan ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da se prvi radovi na izgradnji pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca. "Potpisan je ugovor i osigurana su sredstva, to je prva faza", dodao je. Osvrnuo se i na stanje u Hrvatskim željeznicama. Napomenuo je da će glavnina investicija u prometnom sektoru ići u željeznice.

"Sljedeće godine raspisujemo, što je psihološki najbitniji projekt - krećemo s prugom od Zagreba prema Rijeci. Hrvatski Leskovac - Karlovac prva je dionica, projekt vrijedan 300 milijuna eura ide iduće godine. A u kolovozu ove godine kreće se s nastavkom na dionici Koprivnica - Križevci - mađarska granica. Sredstva, više od 300 milijuna eura, za to su osigurana još prije dvije godine", rekao je ministar Butković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!