11:09 / 02.03.2020.

Autor: Silvana Skočajić/Dnevnik u podne/IMS/HRT

Butković: Uskoro od Zagreba do Siska za 40 min, uz stajanja

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković od jutra obilazi infrastrukturne projekte na području Siska i okolice.
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković od jutra obilazi infrastrukturne projekte na području Siska i okolice. Program je počeo vožnjom vlakom na relaciji Velika Gorica - Sisak, a obišao je i radove na željezničkom kolodvoru. 

U Sisku je željeznički kolodvor dobio uporabnu dozvolu, a ovih dana trebao bi proći još neke tehničke preglede pa bi trebao biti pušten u punu funkciju, kazala je HRT-ova novinarka Silvana Skočajić. Sa završetkom radova se kasni zbog pothodnika. Prilikom iskopavanja tog pothodnika pronađeni su novi arheološki nalazi još iz vremena starog Rima. Zato su se trebale dobiti brojne dozvole za daljnji rad. Istraživanja su potrajala tri godine, a radovi na obnovi kolodvora, gotovo sedam godina. Vrijednost radova na obnovi ovoga dijela je 65 milijuna kuna, a vrijednost radova na obnovljenoj dionici pruge od Velike Gorice do Siska je 250 milijuna kuna.

Nakon što je doputovao u Sisak vlakom, ministar Butković kazao je da se putovalo brzinom oko 140 km/h.

- Vjerujem da ćemo nakon obnove ovih 25 km, putovati vlakom od Zagreba do Siska za 40 minuta, uz stajanje kako bi se pokupilo putnike, kazao je. 

Odgovarajući na pitanja novinara Butković je kazao da su za Odranski most i spojnu cestu 12. veljače otvorene ponude.

- Hrvatske ceste će brzo donijeti odluku o odabiru. Nadam se da ćemo što prije ugovoriti posao i početi raditi, kazao je ministar i istaknuo da je Hrvatska u vrhu EU po izgrađenim autocestama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!