14:29 / 01.02.2021.

Autor: HRT/Hina

Čačiću "ne pada na pamet podržati uništenje HGK"

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / Pixsell

Varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke Refomisti Radimir Čačić rekao je kako im "ne pada na pamet podržati uništenje" Hrvatske gospodarske komore (HGK), ali se zauzimaju za potpunu reformu te institucije.

- Moj stav je da su svi koji su se javljali na ovu temu imali prilike, i Most i SDP i HSLS i HNS, svi su imali prilike od '91. do danas. Sve što su htjeli učiniti, učinili su, rekao je Čačić i dodao kako su "gospoda iz Mosta učinila velike napore da se promijeni jedan članak u zakonu iz 1991. koji kaže ukinimo članarinu".

- Onog trenutka kad ukineš financiranje, a zadržiš sve drugo što zakon predviđa, koje su to obveze, koje su to javne ovlasti, što sve treba raditi, tog trenutka veliš - komora ne postoji, rekao je župan te ocijenio kako je to neozbiljno, neodgovorno, opasno i populistički.

Most za ukidanje prisilnog članstva u HOK


Rekao je da je to nešto što osobno, što Reformisti nikada nisu i neće podržati.

Istaknuo je kako se slažu da Komoru treba iz temelja reformirati, uputiti na tržište u velikoj mjeri, ali prepoznati javne ovlasti, a taj će prijedlog iznijeti u zaključku koji će biti iznesen u Saboru.

- Populizmu ne, reformama da i zato nismo mogli ni htjeli podržati opstanak Komore kakva je jer nije dovoljno dobra, ni blizu - rekao je župan.

Smatra da su opravdani protesti i nezadovoljstvo.

- Ali s druge strane, ne pada nam na pamet da podržimo uništenje jedne od institucija koje su važne za hrvatsko gospodarstvo i društvo - zaključio je varaždinski župan i predsjednik Narodne stranke Refomisti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!