14:53 / 27.02.2020.

Autor: HRT

Capak gospodarstvenicima: Treba procijeniti rizike

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

U Hrvatskoj gospodarskoj komori održava se sjednica skupštine na kojoj sudjeluju predstavnici hrvatskih tvrtki i županijskih komora.
U Hrvatskoj gospodarskoj komori održava se sjednica skupštine na kojoj sudjeluju predstavnici hrvatskih tvrtki i županijskih komora.

Informiralo ih se o pitanjima vezanim za koronavirus u gospodarskom kontekstu.

- Ovo nije izraz nikakvog izvanrednog stanja, već toga da učinimo sve kako bismo i u ovom segmentu funkcioniranja gospodarstva prije svega smanjili moguće gubitke, ali i poslali poruku o Hrvatskoj da u ovakvoj situaciji funkcionira onako kako bi trebala zemlja koja u ovom trenutku predsjeda Vijećem Europske unije, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

- Sve je bilo lako dok su obljeli bilo daleko u Kini, tada je situacija bila jednostavna. Gospodarstvenicima je objašnjen put koronevirusa i što se sve radi u mjerama prevencije.

- Nekima kontrole na granicama smetaju u svakodnevnom poslovanju, ali one su nužne, rekao je Krunoslav Capak, dr. med. - Neki od vas imaju dnevnu razmjenu robe s Italijom i vozači ulaze na jedan dan i moguće je da im na granici izdaju nalog za karantenu. Tu treba procijeniti koliki je rizik za zdravlje u odnosu na gospodarski gubitak, objasnio im je.

- Mislimo da zasad ne treba zatvarati granice, ali jako je važno da oni znaju kako se treba ponašati i na što trebaju obratiti pozornost, zaključio je.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!