17:36 / 05.11.2019.

Autor: M.Š./Hina

Cappelli će predložiti 30 tisuća dozvola za strance u turizmu

Foto: Ministarstvo turizma

Foto: Ministarstvo turizma

Foto: - / -

Cappelli procjenjuje da će za iduću godinu turizam zbog novih investicija i planova trebati oko 35 tisuća dozvola za rad stranaca.
Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je na svjetskoj turističkoj burzi WTM u Londonu najavio da će se na Vladi uskoro naći prijedlog Ministarstva turizma o kvoti od 30 tisuća dozvola za rad stranaca u turizmu u 2020., a zainteresirani će ih moći koristiti dok se ne donese novi Zakon o strancima.

- Novim zakonom o strancima predviđeno je ukidanje kvota odnosno ograničenja 'uvoza' radnika, no kako se usvajanje tog zakona, koji je krenuo u proceduru, očekuje oko ožujka 2020., predložit ćemo na Vladi da se do tada te kvote rješavaju 'po starom'. U ovoj godini se u turizmu iskoristilo 21 tisuća dozvola za strance, a za 2020. ćemo predložiti da to bude 30 tisuća, kazao je Gari Cappelli.

Hoće li to biti već na sjednici ovog tjedna ili idućeg, kada se očekuje i prijedlog kvota dozvola za rad stranaca u građevinarstvu, ministar nije točno precizirao, no sigurno je, kako je istaknuo, da će to biti uskoro kako bi sektor mogao što brže riješiti situaciju s nedostatkom ljudi.

Cappelli procjenjuje da će za iduću godinu turizam zbog novih investicija i planova trebati oko 35 tisuća dozvola za rad stranaca, ali i da će se to bolje vidjeti tijekom iduće godine.

Hrvatska "lovi" britanske turiste na WTM-u u Londonu

Turistička sezona tek je završila, a već sada počinje lov na turiste za iduću sezonu.

Hrvatska očekuje rast dolazaka britanskih gostiju, što je potvrđeno i u Londonu na jednom od najvećih turističkih sajmova na kojem se predstavlja oko 5 tisuća izlagača iz više od 180 zemalja.

Upravo se zbog britanskih turista uvode nove zrakoplovne linije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!