12:06 / 26.08.2019.

Autor: HINA/HRT

Cappelli: Turistička sezona bit će na razini plana

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana.
Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je da će ovogodišnja turistička sezona biti na razini plana, s oko 3 posto porasta turističkih dolazaka i 1 do 2 posto rasta u noćenjima.

Gari Cappelli
je bio u Marini Punat, čiji su predstavnici na konferenciji za novinare govorili o najznačajnijim ulaganjima realiziranima u ovoj godini,. Ministar je novinarima iznio podatke da je od početka godine do sada ostvareno 4 posto više turističkih dolazaka te oko 1,5 do 2 posto više noćenja.

Istaknuo je i financijske pokazatelje, iznijevši da fiskalizacija pokazuje da je ostvareno oko 1,4 milijarde kuna više prometa nego u istom razdoblju lani u području pružanja usluga u smještaju i ugostiteljskih usluga.

- S obzirom na booking koji očekujemo u 9. i 10. mjesecu, a on je jako dobar u svim segmentima - i kad govorimo o nautici, o privatnom smještaju, naročito o hotelima, očekujemo da ćemo završiti godinu tako kako smo i planirali, a to je negdje 3 posto povećanje na razini godine u dolascima i 1 do 2 posto u noćenjima, izjavio je Cappelli.

Dodao je da će slično biti i u fiskalnom dijelu, odnosno očekuje se povećanje prometa od 2 do 3 posto.

- Jedna teška sezona, kao što smo i predviđali, ali predviđali smo taj rast negdje oko tri posto, što će se na kraju godine ispostaviti da smo dobro planirali, ustvrdio je Cappelli.

Marina Punat grupa, u okviru koje su marina, hotel, brodogradilište i drugi sadržaji, planira do 2025. godine ulaganja od oko 160 milijuna kuna a s ciljem rekonstrukcije kapaciteta i povećanja konkurentnosti nautičkih usluga, istaknuto je na konferenciji.

To je najstarija marina u Hrvatskoj i najveća marina sjevernog Jadrana, u kojoj je zaposleno 150 ljudi, a surađuje s 30 kooperanata, koji zapošljavaju još 113 ljudi. Marina trenutno raspolaže s 1.450 vezova za plovila do 40 metara na čak 14 gatova. Marina Punat u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine, uz vrhunski opremljen yacht servis.

Osnivač i suvlasnik Marine Punat Dragutin Žic rekao je da se ta marina u 55 godina rada uspjela održati i uspješno poslovati, iako je bilo teških dana. Pred tvrtkom su novi izazovi, naglasio je, dodajući kako očekuju od Vlade i lokalne samouprave da ih podupru, kako bi napravili daljnji iskorak i u marini i u brodogradilištu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!