17:25 / 08.07.2019.

Autor: A.M./Hina

Cappelli tvrdi: Godinu ćemo završiti u blagom rastu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je istaknuo da u turizmu nema problema tamo gdje je podignuta kvaliteta.
Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je istaknuo da u turizmu nema problema tamo gdje je podignuta kvaliteta, što je po njegovoj ocjeni posebno naglašeno u Istri.

- Turizam više nije onaj kakvog smo viđali do prije tri godine. Hrvatska, tamo gdje je podigla turističku kvalitetu, nema nikakav problem i to je u Istri posebno naglašeno",  izjavio je Gari Cappelli nakon sastanka s čelnicima istarske općine Sveti Petar u Šumi.

Dodao je kako rastu turistički dolasci u gotovo svim zračnim lukama te da slijedi izvrsna posezonu, jer su rujan i listopad izvrsno "bukirani".

- Smatram kako ćemo godinu završiti u blagom rastu, i financijski i fizički", rekao je Cappelli.

Ustvrdivši kako Ministarstvo turizma želi dati važnost razvoju unutrašnjeg dijela istre, Cappelli je izvijestio kako se razgovaralo o projektima na tom prostoru koji će se realizirati na temelju novoga zakona o turističkim zajednicama.

- Ova je općina svijetli primjer razvoja turizma, a dokaz tome je podatak da, bez obzira što je dosta udaljena od mora, u vilama s bazenima na njenom području popunjenost je 90 dana godišnje, što netko nema ni na moru. Stoga, kada je kvaliteta u pitanju, nije sporno hoće li objekti biti popunjeni", ustvrdio je ministar turizma.

Govoreći o prvom srpanjskom vikendu rekao je kako više neće biti usporedbi po tjednu ili mjesecu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!