12:45 / 23.04.2019.

Autor: T.V./Hina

Cappelli: Više turističkih posjeta u svim županijama

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar turizma Gari Cappelli u Koprivnici je potpisao ugovor o sufinanciranju programa razvoja cikloturizma. Time je Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno 350 tisuća kuna za poticanje cikloturizma tijekom ove godine.
Ministar turizma Gari Cappelli u Koprivnici je potpisao ugovor o sufinanciranju programa razvoja cikloturizma. Time je Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno 350 tisuća kuna za poticanje cikloturizma tijekom ove godine, što je nastavak dosadašnjeg ulaganja u taj oblik turizma. Ministar je tom prigodom izvijestio da je ove godine u svim županijama zabilježeno više turističkih posjeta.

- Drugu godinu zaredom pratimo 14 županija u razvoju cikloturizma. Za tu namjenu godišnje izdvajamo ukupno pet milijuna kuna, rekao je ministar Cappelli. Čestitao je koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu na tome što je ta županija kvalitetno iskoristila dosadašnja financijska sredstva i što se cikloturizam nastavlja razvijati. Na sastanku je dogovorena i jača promocija Koprivničko-križevačke županije na inozemnim tržištima.

- Ovo područje mora osjetiti da je dio integralnog sustava kojeg želimo stvoriti. Hrvatski turizam nije samo more koje danas čini 90 posto cjelokupne turističke ponude, rekao je Cappelli. Također, Cappelli je izvijestio da su sve županije zabilježile povećanje posjećenosti, i to ne samo tijekom uskrsnog vikenda, nego od početka 2019. Počela turistička sezona - svi zadovoljni
- To je dobar signal, bez obzira na ptice zlosutnice koje ovih dana govore da će hrvatski turizam ove godine bilježiti pad. Posjećenost tijekom Uskrsa bila je jako dobra. Učinjen je veliki iskorak čak u odnosu na prošlu godinu koja je bila najbolja turistička godina u povijesti Hrvatske. U tom smjeru počinjemo turističku godinu, naglasio je Cappelli.

Župan Darko Koren rekao je da je Koprivničko-križevačka županija jednom već iskoristila 350 tisuća kuna dobivenih od Ministarstva turizma za razvoj cikloturizma.

- S našim ulaganjima u taj je segment u zadnje tri godine uloženo gotovo milijun kuna. Podravina i Prigorje su područje gdje se biciklizam kao grana turizma prirodno nameće kao rješenje, rekao je Koren. Dodao je da su Podravina i Prigorje idealni za razvoj tranzitnog turizma, a namjera im je da strane turiste koji dolaze na Jadran na dan-dva ili tri zadrže u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

S pola milijuna kuna - 350 tisuća dobivenih iz Ministarstva turizma i 150 tisuća kuna koje će uložiti Koprivničko-križevačka županija - sagradit će se 10 odmorišta na međunarodnoj biciklističkoj ruti koja prolazi kroz Podravinu i Prigorje, postavit će se tri brojača prometa kako bi se mogao evidentirati broj cikloturista, a obnovit će se i vidikovci na dijelu biciklističkih i vinskih cesta.
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!