17:06 / 17.06.2019.

Autor: Suzana Balen/P.F./HRT

Čazma postaje gradilište, a potom središte zelenog turizma

-

-

Foto: - / -

Počinje javna nabava, a nakon odabira izvođača radova, za dva mjeseca Čazma bi trebala postati veliko gradilište. Završetak radova predviđen je do kraja 2021. godine.
U Čazmi počinje najveći gradski projekt - Čazma Natura, vrijedan 26 milijuna kuna od kojih većinu novca odobrava Europska unija. Potpuno će to promijeniti vizuru grada koji se želi brendirati kao grad zelenog turizma. Na gradskom trgu kreće uređenje multifunkcionalnog centra Priroda Čazma te parka pokraj Osnovne škole, a u njoj istraživačko-laboratorijski centar. Umjesto stare zgrade tržnice, izgradnja informacijsko-prodajnog centra "Zelena tržnica". Počet će i uređenje sportskog parka s poučno-tematskom stazom, a najatraktivniji od svega bit će biološki bazen u Čazmi. Sve to dio je projekta Čazma Natura.

Počinje javna nabava, a nakon odabira izvođača radova, za dva mjeseca Čazma bi trebala postati veliko gradilište.

U turističkom smislu najpoznatija po Božićnoj priči, Čazma svoje potencijale ovime razvija kao grad zelenog turizma.

Ipak, za kupanje u čazmanskom bazenu trebat će se strpjeti jer rok za završetak projekta i svih opsežnih radova je 31. prosinca 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!