Čekaju se kvalitetne ponude za 3. Maj i za Uljanik

02.01.2019.

18:27

Autor: HRT

default error photo
U sljedeća dva dana na Trgovačkom sudu u Rijeci trebala bi biti donesena odluka o pokretanju predstečajnog postupka te imenovanju privremenog stečajnog upravitelja.
U sljedeća dva dana na Trgovačkom sudu u Rijeci trebala bi biti donesena odluka o pokretanju predstečajnog postupka u brodogradilištu Treći maj te imenovanju privremenog stečajnog upravitelja.

Nakon toga, počinje rok od 60 dana u kojemu Sud mora donijeti odluku o pokretanju stečaja. U sindikatu se i dalje nadaju da do toga - neće doći.

- Ovog tjedna očekuje se donošenje rješenja o pokretanju prethodnog postupka radi donošenja odluke o otvaranju stečajnog postupka, donošenje odluke u sklopu tog rješenja o imenovanju privremenog stečajnog upravitelja i zakazivanje ročišta povodom rasprave o prijedlogu za pokretanje stečajnog postupka, kazala je glasnogovornica Trgovačkog suda u Rijeci Ema Brdovčak.- Ne zazivamo stečaj, bježimo od njega. Čekamo sve potencijalne partnere koji bi došli koji bi uložili u 3. maj koji je danas zatvoren, poručio je predsjednik Štrajkaškog odbora 3. maja Veljko Todorović.

Na slučaj Uljanika i 3. maja osvrnuo se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

- Da je bilo manje kritike a više da se uložilo u pravog partnera - ovaj slučaj mogao je biti rješen prije dva tri mjeseca. Sad imamo slučaj. Vezano za otvaranje 'data-rooma' - imamo određene kontakte s partnerima koji se koriste ovom dokumentacijom, i sada očekujem ozbiljne ponude i za 3. Maj i za Uljanik, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!