13:39 / 29.05.2021.

Autor: HRT

Češki turisti ni ove se godine ne odriču odmora u našoj zemlji

 Češki turisti ni ove se godine ne odriču odmora u našoj zemlji

Češki turisti ni ove se godine ne odriču odmora u našoj zemlji

Foto: HRT / HTV

Češki turisti ni ove se godine ne odriču odmora u našoj zemlji - nastavlja se dosad vrlo uspješan prijevoz željezničkom linijom RegioJeta između Češke i Hrvatske. Danas je u Rijeku i Split stigao prvi ovosezonski vlak. 

Prvim ovosezonskim RegioJetovim vlakom koji je jučer u poslijepodnevnim satima krenuo iz Praga, u Hrvatsku je danas doputovalo 400-tinjak čeških i slovačkih turista. 


Vlak iz Praga stigao je preko Bratislave i Budimpešte te se zaustavio u Ogulinu. Od tamo je dio putnika, njih 300-tinjak, nastavilo prema Splitu, a stotinjak ih je došlo u Rijeku, gdje su im dobrodošlicu su im zaželjeli predstavnici turističkih zajednica grada rijeke i riječkog prstena.


Dio ih ostaje u Rijeci, dio je otputovao u Istru, neki će odsjesti na opatijskoj ili crikveničkoj rivijeri, a dio se zaputio na neki od kvarnerskih otoka. 


Inače, željeznička linija Prag - Rijeka uvedena je prvi put prošle godine i pokazala se vrlo uspješnom. U turistički teškoj, pandemijskoj godini, njome je na Jadran doputovalo oko 60.000 gostiju. 


Za ovu godinu prodano je već više od 30.000 karata. I dalje se uspješno prodaju - oko 1.000 dnevno. Vlak će na spomenutoj relaciji prometovati sve do kraja rujna, tri puta tjedno, u onim glavnim ljetnim mjesecima, srpnju i kolovozu, i svakodnevno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!