09:29 / 12.03.2020.

Autor: Ivica Grudiček/M.Š./HRT

Cestovni prijevoznici: Naši kamioni stoje, a Talijani voze u Hrvatskoj

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Hrvatska udruga cestovnih prijevoznika nije zadovoljna situacijom oko odlula vezano uz transport.
Hrvatska udruga cestovnih prijevoznika nije zadovoljna situacijom oko odlula vezano uz transport.

- Najnovije informacije govore da imamo velike probleme za razliku od kolega iz Slovenije i Austrije koji nesmetano dozvoljavaju teretnom prometu prema Italiji. Hrvatska bi se prema tome trebala orijentirati. Kamioni na ulazu u Breganu stoje od jučer ujutro, kaže Dragutin Kranjčec, ispred Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika.

Zamolio je Stožer za civilnu zaštitu da im na dnevnoj bazi daju informacije o razvoju situacije, kako bi se izbjegle gužve i problemi.

- Cijena goriva ide dolje, ali kamioni stoje. Ono što je zabrinjavajuće, jest da naši kamioni stoje kod kuće, a dolaze talijanski kamioni. Treba vidjeti na koji način oni mogu dolaziti, a mi da ne radimo. Zalažemo se da u regiji budu jednaki uvjeti za sve. U Hrvatskoj ima najmanje zaraženih vozača, dodaje Kranjčec.

- Promet roba ne bi smio stati zbog koronavirusa. Imate vozača koji traže da voze za Italiju, ali im je to onemogućeno. Dobili smo i informaciju da su Srbi zatvorili manje granične prijelaze gdje ne mogu kontrolirati sa sanitarnim inspektorima. Trebali bi ljudi biti obaviješteni, a ne da naši stoje na prijelazima pa idu drugdje.

Moguće zatvaranje Hrvatske, značit će sljedeće, ističe Kranjčec.

- Ako država neće iznaći načina da sanira gubitke, to će značiti bankrot. Ne samo nas, već i industrije.
Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!