Ćorić: Da nije bilo odluke Vlade, sutra bismo svjedočili znatnom poskupljenju

18.10.2021.

19:49

Autor: M.Š./HRT

Tomislav Ćorić

Tomislav Ćorić

Foto: Jurica Galoic / PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na svojem se Twitter profilu osvrnuo na situaciju s cijenom goriva u Hrvatskoj. Kaže da je Vlada donijela dobru odluku kada je postavila gornju granicu za rast cijena u idućih mjesec dana.

- Cijene nafte nastavile su rasti i da nije došlo do intervencije @VladaRH, sutra bismo svjedočili znatnom poskupljenju. Prema izračunima, u odnosu na Uredbom utvrđenu cijenu, Eurodizel bi bio skuplji 0,63 kn, Eurosuper 95 za 0,39 kn, dok bi Eurosuper 100 prešao 12 kn po litri.

Podaci trenutačno govore da bi se globalno tržište trebalo stabilizirati do kraja godine, a mi nastavljamo pratiti cijene i trendove na tržištu naftnih derivata te ćemo upotrebljavati sve raspoložive mehanizme kako bismo ublažili pritiske na gospodarstvo i standard građana, napisao je ministar Tomislav Ćorić na Twitteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!