13:10 / 20.04.2018.

Autor: M.M./Hina

Ćorić: Fasimon je izjavom o Rafineriji Sisak zagadio proces oko Ine

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar Ćorić rekao je da je budući predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon izjavom o potencijalnom zatvaranju stotina radnih mjesta u sisačkoj rafineriji nepotrebno 'zagadio' cijeli proces oko Ine.
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je da je budući predsjednik Uprave Ine Sandor Fasimon izjavom o potencijalnom zatvaranju stotina radnih mjesta u sisačkoj rafineriji nepotrebno zagadio cijeli proces oko Ine te da je jedan od Vladinih strateških ciljeva u Ini zadržavanje visoke razine zaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Što se tiče Fasimonova intervjua, hrvatska Vlada i MOL u kontekstu upravljanja Inom strateški su partneri i držimo da svaki potez u upravljanju tom kompanijom treba biti plod dogovora. Vlada je angažirala konzultante za otkup dionica Ine od MOL-a i mislimo da bilo kakve akcije van toga konteksta nemaju smisla, rekao je Ćorić na konferenciji "Hrvatsko energetsko tržište u Europskoj energetskoj uniji", zamoljen za komentar Fasimonovih riječi kako se razmišlja o zatvaranju 400 do 500 radnih mjesta u sisačkoj rafineriji. Reakcije na potencijalno zatvaranje Rafinerije nafte Sisak
Istaknuo je da je jedan od hrvatskih strateških ciljeva vezanih uz Inu zadržavanje visoke razine zaposlenosti u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i da se kontinuirano komunicira o Ini kao o vertikalno integriranoj kompaniji, što podrazumijeva i rafinerijski biznis.

Na pitanje novinara što misli, zašto MOL, koji je rekao da bi prodao svoj udio u Ini po fer cijeni sada praktički iznosi komentare koji bi se reflektirali na višegodišnje poslovanje Ine, Ćorić je kazao kako vjeruje da u predstojeći proces analize stanja, odnosno procjene vrijednosti dionica Ine, ne treba zagađivati takvim jednostranim potezima, jer to nije potrebno.

Fasimon je jučer u Budimpešti uz ostalo najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji, ali i obećao da će svi radnici biti zbrinuti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!