20:42 / 27.03.2020.

Autor: Tema dana/IMS/HRT

Ćorić: Idemo na daljnju relaksaciju pozicije poduzetnika

-

-

Foto: - / -

Nakon gotovo dvije godine sastalo se opet Gospodarsko-socijalno vijeće. Oči radnika i poslodavaca uprte su u Vladu.
Nakon gotovo dvije godine sastalo se opet Gospodarsko-socijalno vijeće. Oči radnika i poslodavaca uprte su u Vladu. Očekuju jače mjere kako bi se gospodarstvo othrvalo posljedicama širenja zaraze koronavirusom, kako bi se sačuvala radna mjesta.

Kako će dalje teći socijalni dijalog, koliko će Banski dvori prihvaćati upućene im prijedloge?

Gost Teme dana bio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Vlada je spremna na intenzivan dijalog s poslodavcima i sindikatima. Ćorić je istaknuo kako su prioriteti jasni, a to je prije svega zdravlje i sigurnost građana, a nakon toga zdravlje hrvatske ekonomije.

Naglasio je kako se u posljednje 3 godine pokazalo nebrojeno puta, da se možemo nositi s krizama.

- Naši građani trebaju imati povjerenje da ćemo znati iznaći izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo, rekao je i dodao kako će paket 63 mjere već drugi tjedan biti u primjeni te kako su naši poduzetnici dobro reagirali na mjeru 3.250 kuna.

- Mi u narednim tjednima idemo na daljnju relaksaciju pozicije poduzetnika. Cilj je jasan, a to je učiniti situaciju poduzetnicima, koji su suočeni s ovom krizom, lakšom i razmišljati kako im omogućiti, da kada izađemo iz ove krize, daljnji uzlet, naglasio je Ćorić.

Istaknuo je kako je Vlada odgovorna za provedbu svih politika i u tome joj ne treba pandan, a kako kaže, dobar savjet i kritika su uvijek dobro došli.

Ćorić je naglasio da ako bude došlo do izmjene radnog zakonodavstva, do njega može doći tek nakon ozbiljne i sveobuhvatne rasprave u kojoj će sudjelovati i sindikati i poslodavci.

Na pitanje hoće li doći do smanjenja plaća, ministar je odgovorio da u konačnici, ako bude trebalo, moramo računati na solidarnost svih nas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!