09:19 / 07.12.2020.

Autor: T.V./HRT

Ćorić: Niti jedan sektor neće ostati prepušten sam sebi

-

-

Foto: - / -

U emisiji Poslovni tjedan raspravljalo se o potpori države svim djelatnostima kojima je trenutačno zabranjen rad.
U emisiji Poslovni tjedan raspravljalo se o potpori države svim djelatnostima kojima je trenutačno zabranjen rad.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Podsjetimo, potpore se odnose  na očuvanje radnih mjesta ali i plaćanje tekućih troškova, tzv. komunalija. Novost je da će potporu moći dobiti i tvrtke koje su njihovi dobavljači bez obzira na djelatnost, a kojima je, zbog trenutačnog zatvaranja, prihod smanjen za najmanje 40%.

- Niti jedan sektor neće ostati prepušten sam sebi u ovoj cijeloj situaciji, upravo zbog toga ove mjere koje obuhvaćaju preko 100 000 djelatnika u različitim sektorima, ići će onoliko dugo koliko to situacija u gospodarstvu bude zahtijevala, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

- Naravno nikada neće biti svi zadovoljni, vidjeli smo i neka traženja druga pored ovoga što se dobilo, ali smo svjesni da poračun ne moože izdržati toliko. Znamo da dobijaju za plaće djelatnika, za razliku od ostatka Europe preuzima se i oprost poreza i doprinosa od države i toga treba biti svjestan, ističe savjetnik predsjednika HGK Marko Jurčić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!