16:22 / 05.12.2019.

Autor: Ana Abzulović/v.K./HRT

CroAGRO novi je sajamski projekt Velesajma

-

-

Foto: - / -

U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma svečano je otvoren CroAGRO - međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.
U Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma svečano je otvoren CroAGRO - međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije.

Do ove nedjelje tako možete pogledati moćne strojeve najsuvremenije poljoprivredne mehanizacije i opreme. A možete učiniti  nešto za svoje zdravlje, ako posjetite i prateće sajmove zdravog življenja.

Nakon gotovo dva desetljeća, poljoprivredno sajmovanje vratilo se u Zagreb. Na Velesajmu se predstavlja 460 izlagača iz 28 zemalja.

- Za Zagreb, poljoprivreda je od strateške važnosti, posebice lokalna proizvodnja hrane, naglašava Olivera Majić.

CroAGRO novi je sajamski projekt Velesajma.

- Uz velike čestitke, sretni što sudjelujemo na popratnim događanjima reći ću da su naši hrvatski farmeri u srcu Hrvatske i da su sve europski farmeri u srcu europskog društva i ekonomije, govori Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Sajmovi zdravog življenja, kažu organizatori, iz godine u godinu bilježe sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka. Na 10-om izdanju okupilo se 280 izlagača.

- Sajmovi nisu samo tipa podaje nego promocije proizvoda, da više ljude upoznate sa svojim proizvodom i ako ne kupe sada kupit će neki drugi puta, naglašava Manda Bačlija, izlagačica.

- Kad mi dođe na štand ja moram objasniti ljudima što je to posebno. Oni meni da je skupo, ja kažem da nije kad je meni u tegli 90 posto voća. U dućanu okreni na deklaraciju, koliko posto voća je tamo u tegli, onda sam ja čak i jeftinija, ističe Jasna Picek, izlagačica.

Je li jeftino, isplativo i kvalitetno - možete provjeriti do ove nedjelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!