10:59 / 25.01.2019.

Autor: I.H./HRT

"Dani poslova u turizmu" - počela je potraga za 'sezoncima'

-

-

Foto: - / -

Cilj je omogućiti povezivanje poslodavaca i nezaposlenih, koji na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere u turizmu.
Hrvatski poslodavci proteklo su ljeto teško pronalazili sezonske radnike. Stoga se u potragu za turističkim djelatnicima kreće već sada. Poslodavci i nezaposleni već treću godinu zaredom povezuju se na "Danima poslova u turizmu" u Zagrebu.

Cilj je omogućiti povezivanje poslodavaca i nezaposlenih, koji na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere u turizmu.

Okupilo se više od 80 poslodavaca iz turističkog sektora i više od 5000 nezaposlenih koji su iskazali interes za radom u najpropulzivnijoj grani hrvatskog gospodarstva.

- Mi na neki način dajemo mogućnost zapošljavanja kvalitetnog kroz promociju kroz sve ono što radimo - kroz centre kompetentnosti za koje će sada biti raspisan natječaj, kroz sva sredstva stipendije su narasle - njih čak oko 380 ove godine stipendista, dakle 50 posto s poslodavcima zajedno, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

- Cilj je ove Vlade aktivirati domaću radnu snagu, zato radimo ovakve manifestacije. Reformom mirovinskog sustava omogućili smo umirovljenicima da rade pola radnog vremena, a tek krajnja linija obrane je uvoz radne snage i kvote koje smo osigurali su velike, ali nadamo se da neće biti iskorištene, kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!