14:42 / 02.03.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

Đ.Đ. Specijalna vozila ugovorila posao od 77,5 milijuna kuna

Đuro Đaković

Đuro Đaković

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Đuro Đaković Specijalna vozila sa švicarskim naručiteljem su ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona Shimmns u vrijednosti 77,5 milijuna kuna, objavila su u Specijalna vozila putem Zagrebačke burze.

Vagoni tipa Shimmns TTU su 4osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima koji se primarno rabe u automobilskoj industriji.

Kolutovi se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. To omogućuje utovar i istovar uporabom dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom, ali i bočni pristup za utovar uporabom viličara.

Kolutovi su zaštićeni su pomičnom ceradom.

Isporuka vagona planirana je u drugom i trećem kvartalu ove godine.

- Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese, kaže se u objavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!