Deceuninck otvorio novu tvornicu u Donjoj Bistri

31.05.2023.

10:58

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača PVC profila, belgijski Deceuninck otvorio je novi poslovno-proizvodni pogon u Donjoj Bistri, ujedno najveću tvornicu za laminaciju PVC profila u ovom dijelu Europe, a investicija je vrijedna gotovo sedam milijuna EUR-a, priopćili su u srijedu iz te tvrtke.

Time je Deceuninck, koji je do sada poslovao na tri odvojene lokacije u Hrvatskoj, na jednom mjestu objedinio sve poslovne procese, od skladišta i proizvodnje, do uprave i administracije.


Uz upravu i zaposlenike Deceunincka Hrvatska, otvorenju tvornice bio je nazočan i veleposlanik Kraljevine Belgije u Hrvatskoj Nicolaas Buyck, koji je istaknuo kako je ta velika investicija belgijske tvrtke u Hrvatskoj dodatna potvrda snažnih veza Hrvatske i Belgije i u području gospodarstva.


Izvršni direktor Deceuninck Grupe Bruno Humblet izjavio je da je Deceuninck u više od 80 godina poslovanja izrastao u globalno prisutnog proizvođača te da su uz europsko tržište na kojem ostvaruju polovinu prihoda, prisutni i na tržištu SAD-a i Kanade već gotovo 30 godina. Značajno tržište im je i Turska, koja je i hub za izvoz na istočno tržište, ali i Južnu Ameriku.


"Pokretanje poslovanja u Hrvatskoj prije 20 godina bila je iznimna poslovna odluka i danas se iz Zagreba opskrbljuju naši partneri u regiji te Italiji. Otvaranje novog pogona, objedinjavanje svih poslovnih procesa, najmodernija oprema i iskustvo naših djelatnika omogućit će daljnji rast ovog za nas važnog tržišta, istaknuo je Humblet.


Deceuninck svake godine u svojim proizvodnim pogonima aplicira više od osam milijuna metara folije na PVC profile koji se izvoze na tržište diljem Europe.


"Naša nova tvornica u Donjoj Bistri, koja se prostire na čak 17.000 četvornih metara, omogućit će daljnje povećanje kapaciteta na 11 proizvodnih linija, veću efikasnost, ali i bržu i kvalitetniju isporuku prema više od 500 partnera u Europi. Povećanje proizvodnih kapaciteta podrazumijeva i potrebu za dodatnim zapošljavanjem. Trenutno u Hrvatskoj zapošljavamo 160 djelatnika, a plan je do kraja godine otvoriti dodatnih 40 radnih mjesta, rekao je direktor Deceunincka za regiju Josip Klasić.


Decuninck se nalazi među tri najveća svjetska proizvođača PVC profila prozora i vrata te podnih obloga. Sjedište tvrtke je u Belgiji, a proizvode u 17 zemalja te svoje proizvode isporučuju u 90 zemalja svijeta. Na razini grupe Deceuninck je u 2022. ostvario ukupno 974,1 milijuna eura prihoda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!