12:52 / 08.01.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Dilj donira milijun za Banovinu

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Grupacija koju čini 16 tvrtk za obnovu razorenih područja donira građevnog materijala u vrijednosti od milijun kuna.
Među mnogim hrvatskim tvrtkama koje šalju pomoć na potresom pogođena područja je i jedan od najvećih proizvođača građevnog materijala u regiji, grupacija koju čini 16 tvrtki. Za obnovu razorenih područja namijenili su donaciju građevnog materijala u vrijednosti od milijun kuna.

➡️ Posljedice potresa - najnovije informacije

U pogonu vinkovačke tvrtke građevnog materijala strojevi ne prestaju s radom. Crijep i opeka uskoro će na put za potresom pogođena područja. Donacija materijala vrijednog milijun kuna realizirat će se, kaže zamjenik predsjednika Uprave Nexe Grupe i direktor Dilja d.o.o. Dražen Ivezić - nakon što se naprave planovi za obnovu, sanira teren i dobiju arhitektonska rješenja.

Stoga su, kažu, zatražili pomoć Vlade kako bi donacija bila upućena onamo gdje je najpotrebnija. Svjesni su, dodaje Ivezić - da će trebati pomagati mjesecima, vjerojatno i godinama. Odmah nakon potresa poslali su prvih nekoliko kamiona punih građevnog materijala - za prvu ruku.

- Tvrtka stavrno drži do toga da se djelatnicima, ali i široj zajednici pomogne. Na tragu toga, te povijesti kroz koju smo pomagali gdje god je bilo potrebe - tvrtka se odlučila pomoći konkretno i ljudima stradalima u potresu, kazao je voditelj Odjela proizvodnje Pogona 1 Dilj Antun Varga.

I njihovi su djelatnici zadovoljni što mogu u tome sudjelovati. Dilj je uvijek pomagao svima, a nastavlja pomagati i Banovini.
Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!