Direktor hotela: Gosti spremni platiti više za dobru i kvalitetnu uslugu

09.04.2023.

11:01

Autor: T.V./HRT

 Dragan Šimac dugogodišnji turistički radnik i direktor zadarskog hotela Pinija

Dragan Šimac dugogodišnji turistički radnik i direktor zadarskog hotela Pinija

Foto: HTV / HRT

S uskrsnim blagdanima počinje i turistička predsezona u Hrvatskoj prema kojoj se može predviđati kakva će biti turistička žetva. Ako je suditi prema prvim rezultatima, ovog se Uskrsa očekuje 550 000 noćenja, odnosno samo 16 000 manje nego rekordne 2019.

O očekivanjima za ovu sezonu u Studiju 4 je govorio Dragan Šimac dugogodišnji turistički radnik i direktor zadarskog hotela Pinija.

- Jako smo zadovoljni. Svaku godinu otvaramo hotel s domaćim gostima, pa tako i ove godine imamo najviše domaćih gostiju koji brave u hotelu Pinija. To je jedan dobar znak. Upoznali smo domaće goste za vrijeme i nakon pandemije tako da smo stvorili jednu tradiciju i svako otvaranje i zatvaranje hotela se događa s domaćim gostima, otkrio je Šimac.

Smatra da su gosti spremni platiti više za dobru i kvalitetnu uslugu.

- Vidljivo je da su ljudi, odnosno gosti, voljni platiti više za dobru i kvalitetnu uslugu. Mi imamo hotele koji se prilagođavanju klijenteli, tako da svaki gost nađe nešto za sebe. Isto vrijedi i za restorane. Nije da su drastično podignute cijene, jednostavno se prilagođavamo prvim gostima, rekao je Šimac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!