Direktor rovinjskog kampa: Imamo 3 posto više gostiju nego 2019.

21.08.2021.

19:29

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Marko Tomić

Marko Tomić

Foto: Dnevnik / HRT

Kad bismo sad podvukli crtu, Istarska županija bila bi višestruki pobjednik sezone, a - uz nautički turizam - posebno su ovog ljeta popularni kampovi. Marko Tomić, direktor kampa Polari, Maistra, rekao je večeras u HTV-ovom Dnevniku da imaju 3 posto više gostiju nego pretpandemijske 2019.

- Možemo istaknuti da je na današnji dan točno 2,3 puta više gostiju nego prošle godine i čak 3 posto više nego 2019., koja je bila izrazito dobra godina za turizam, rekao je direktor kampa koji se nalazi nedaleko od Rovinja.


Tomić je rekao da su u odnosu na prethodne dvije godine gosti ostali vjerni te da se struktura zapravo nije toliko promijenila.


- Uvijek su gosti naših glavnih emitivnih tržišta, kao što su Nizozemci, Nijemci, Slovenci i Austrijanci, rekao je Tomić.


Što se hrvatskih gostiju tiče, bilježi se blagi porast u smještaju mobilnih kućica, posebno od protekle godine, dodao je.


Tomić je rekao i da prema posljednjim najavama očekuju dobru postsezonu.


- Ako epidemiološka situacija bude povoljna, mislimo da ćemo odraditi jako dobru postsezonu, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!