16:39 / 03.07.2019.

Autor: Zdravko Kleva/HRT

Dobavljači počeli s deblokirajem računa 3.maja

Ilustracija: Goran Kovačić/PIXELL

Ilustracija: Goran Kovačić/PIXELL

Foto: - / -

Uoči sedmog ročišta o mogućem proglašenju stečaja 3. maja, u Rijeci su se oglasili predstavnici sindikata riječkoga brodogradilišta koji kažu da je na računu još uvijek 100 milijuna blokiranih kuna.
Uoči sedmog ročišta o mogućem proglašenju stečaja 3. maja, u Rijeci su se oglasili predstavnici sindikata riječkoga brodogradilišta koji kažu da je na računu još uvijek 100 milijuna blokiranih kuna, od nekadašnjih 159, što znači da nisu svi vjerovnici povukli svoja potraživanja.

Nadaju se da će to učiniti do sutra u 11 sati, kada na riječkom Trgovačkom sudu počinje ročište o mogućem proglašenju stečaja. Apeliraju na Vladu da utječe na državna poduzeća, poput HEP-a, koja još nisu povukla svoja potraživanja da to učine, jer stečaj, kažu, ne pridonosi nikome.

- Velik broj dobavljača iz Rijeke, PGŽ i Hrvatske jutros su pristupili deblokiranju računa 3.maja. Nastavlja se i dalje i sutra tijekom jutra, a zadnju informaciju vjerojatno će dati sutkinja prije samog ročišta, rekao je Juraj Šoljić, predsjednik Sindikalnog i Nadzornog odbora 3. maja.

- Doveli bi se u groznu situaciju da se proglasi stečaj. Mi nemamo stečajne mase, mi se nemamo odakle naplatiti, a ovako, putem kojim smo mi krenuli, deblokadom računa i ponovnim poslovanjem, imamo šanse da preživimo, naglašava Dalibor Čupković, sindikalni predstavnik 3. maja.

- Želimo cijeloj hrvatskoj javnosti dati do znanja da mi nismo nikakvi uhljebi i da nismo teret ovoj državi. Nažalost, dovedeni smo u tu situaciju da budemo teret, ali mi se nadamo da ćemo brzo izaći iz toga, istaknuo je Predrag Knežević, sindikalni predstavnik 3. maja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!