19:15 / 25.04.2018.

Autor: B.S.LJ./M.M./HRT

Dobavljači protiv sporazuma Agrokora i Grada Zagreba

-

-

Foto: - / -

U ovim trenucima u Krašu traje izvanredni sastanak dobavljača koji je sazvala njihova predstavnica u privremenom Vjerovničkom vijeću Marica Vidaković.
Nakon što su Grad Zagreb, Tisak i Agrokor postigli dogovor o stabilizaciji poslovanja Tiska i očuvanju radnih mjesta, a čime bi prema nekim informacijama, Agrokor Gradu i Holdingu trebao isplatiti oko 70 milijuna kuna potraživanja, sastali su se dobavljači. Na takav dogovor ne pristaju.

Postignut dogovor o stabilizaciji poslovanja Tiska

Tvrde da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i izvanredni povjerenik Fabris Peruško manipuliraju podacima, te da će Zagreb, iako se prvotno protivio nagodbi sada proći bolje od ostalih vjerovnika.

Radi se o tome da kada smo dogovarali okvir nagodbe bili su nam prezentirani jedni podaci o tome što se želi nagoditi sa Gradom, a ono što je postignuto zapravo odstupa od toga, primarno u iznosu o kojem se radi. Sutra ćemo podnijet zahtjev trgovačkom sudu da proispita i zakonitost takvog dogovora, rekao je Zoran Stanković, potpredsjednik za financije Atlantic Grupa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!