10:03 / 28.08.2019.

Autor: HRT

Dobavljači tvrde da Fortenova krši nagodbu, spremaju tužbu

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obzirom da je u nagodbom vjerovnika Agrokora dogovoreno da će dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine, dobavljači novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe.
Upravni odbor Udruge dobavljača bivšeg Agrokora, sada Fortanove, u utorak se okupio na izvanrednom sastanku jer su im uoči sazivanja sjednice privremenog vjerovničkog vijeća predstavljeni novi uvjeti refinanciranja i zatražena je suglasnost za novo zaduženje Fortanove.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Time se tvrde, želi ograničiti isplata graničnog duga na koju imaju pravo na temelju potpisane nagodbe.

- I da se direktno pogodovalo jednom dioničaru na uštrb nagodbe, da ćemo pravnim putem kod nadležnih institucija pokušati svoje pravo ostvariti i da ćemo zapravo osporavati novi ugovor o refinanciranju koji uvjetuje isplatu našeg graničnog duga. Mi u takvu pravnu bitku krećemo već sutra, izjavila je u utorak Marica Vidaković, članica Privremenog vjerovničkog vijeća i Udruge dobavljača Agrokora.

Obzirom da je u nagodbom vjerovnika Agrokora dogovoreno da će dug od 70 milijuna eura biti isplaćen tijekom četiri godine, dobavljači novi prijedlog vide kao izigravanje nagodbe, navodi pak Večernji list.

- Ovo je čisto kršenje nagodbe i diskreditiranje dobavljača i njihove uloge u procesu spašavanja grupe. Imali smo i obećanje najvišeg managementa Fortenove da će dug biti isplaćen, poruka je Marina Pucara prvog čovjeka Podravke i Udruge dobavljača koja okuplja gotovo sve najveće tvrtke sektora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!