Marijo Curić, chef restorana u Dubrovniku
Foto: HTV / HRT
Ima li što bolje za predstavljanje naše zemlje od ponude gastronomskih specijaliteta? U sklopu turističke promidžbe trenutačno se u Rimu Hrvatska predstavlja upravo uz okuse i mirise naše kuhinje. Kako osvojiti, kad je riječ o hrani, zahtjevno talijansko tržište?
U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Michelina, svjetski poznatog vodiča za restorane, u Rimu se organizira ekskluzivna večera za goste, partnere i medije.
Posebnost ove večere je što dvojica chefova koji rade u restoranima koji nose Michelinove zvjezdice u Italiji i Hrvatskoj spremaju jela u četiri slijeda.
Jedan od njih, Marijo Curić, chef restorana u Dubrovniku, otkrio je što će gosti večeras jesti te je pohvalio suradnju s talijanskim kolegom.
U pet mjeseci ove godine u Hrvatsku je došlo oko 110.000 talijanskih gostiju, a prošle su godine po noćenjima zauzeli visoko 6. mjesto.
HTZ organizira niz akcija kako bi što više turista iz Italije došlo u Hrvatsku, javila je Silvana Skočajić.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!