17:45 / 25.07.2018.

Autor: V.D./HRT

Dobra priča privlači goste

-

-

Foto: - / -

Dok u Orebiću nisu sretni kao prošlog rekordnog ljeta Korčula iz sezone u sezonu stalno raste.
Na južnoj strani Šolte, najveći su vinogradi i tu dozrijeva i autohtoni dobričić. Pelješčani i Korčulani odavno su shvatili da goste privlači upravo dobro vino, ukusna hrana i zanimljiva priča.

Na samome vrhuncu turističke sezone Orebić je prepun gostiju. Ipak, ostaje dojam da je prošla godina ipak donosila barem za sada pokojeg gosta više. Iako su ukupne brojke u porastu, djelom su zakazili izgleda orebićki hoteli. Oni koji sigurno nisu zakazali su u hotelu Adriatic, drugu godinu za redom najboljem malom hotelu u Hrvatskoj. Ekluzivne sobe su bukirane do konca studenog. Sve goste dočekuje doista poseban interijer - prepun detalja koji pričaju priču o bogatoj pomorskoj povjesti.

S druge strane kanala, na Korčuli Vlaho med vrca i toči, što oduševljava brojne goste. Prošle godine najbrojniji gosti bili su Australci a ove Amerikanci. Upravo Korčula u posljednje vrijeme obiluje ovakvim pričama. Obitelj Krajnačić iz Čare, koja godinama proizvodi domaći pošip, odvažila se i na ugledno natjecanje u London poslala svoj pošip Nericu iz 2106. Među 17 tisuća uzoraka upravo je njihov osvojio zlatnu medalju.

I dok u Orebiću nisu sretni kao prošlog rekordnog ljeta Korčula iz sezone u sezonu stalno raste.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!