Dobri turistički rezultati u kampovima duž Jadrana

16.08.2023.

12:06

Autor: Studio 4/HRT/IMS

Strani turisti vole hrvatske kampove

Strani turisti vole hrvatske kampove

Foto: Ivana Ivanovic / PIXSELL

U našoj zemlji odmara se više od milijun turista, pokazuju posljednji podaci Hrvatske turističke zajednice. Brojevi su vrlo slični prošlogodišnjima u ovo vrijeme. Devet od 10 gostiju dolazi iz inozemstva, najviše iz Njemačke, Slovenije, Italije i Austrije. 

Više od četvrtine turista za svoj odmor bira neki od mnogih kampova duž naše obale. Priroda, mir i udaljenost od gradske vreve, uz čisto more i lijepe plaže - glavni su aduti tog oblika smještaja.

- Bilježimo 100 postotnu popunjenost, imamo nekih 480 gostijunu kampu. Kamp ima 120 parcela i 29 mobilnih kućica koje su sad u potpunosti popunjene. Prošla godina je također bila vrlo, vrlo dobra kao i ova. Trenutno je jako dobro, međutim predsezona je bila malo turbulentna što se tiče popunjenosti. Četvrti, peti mjesec su bili izuzetno dobri dok su šesti mjesec i prvi tjedan sedmog mjeseca bilježili lagani pad od nekih desetak posto u dolascima i noćenjima. Međutim, evo to se sve ispravilo kroz sedmi i osmi mjesec. Nastavak sezone bi isto tako trebao biti vrlo dobar. Rezervacije su do 15.-20. rujna vrlo dobre i isto ćemo imati 100 postotnu popunjenost ukoliko nas posluži vrijeme i dalje kroz listopad, rekla je za "Studio 4" Iris Žarković, kamp Rožac, Seget Gornji.

- Na razini smo prošle godine u naša četiri kampa. Kamp Čikat će biti čak 2 posto bolji na današnji dan od prošle godine, s čime smo iznimno zadovoljni. Što se tiče kumulativa od prvog do sedmog mjeseca, također vrlo sličan uzorak kao kod kolega u Dalmaciji. Predsezona je jako dobro počela, onda mala stanka u lipnju i onda opet rastemo od sedmog mjeseca, dok smo u kolovozu na razini prošle godine, rekao je Petar-Nino Krnić, Jadranka turizam, Mali Lošinj. 

- Rasle su cijene i parcela i mobilne kućice, imamo i glamping šatore za najam. Između 5 i 15 posto ovisno o vrsti smještaja, ali mi smo zaista u zadnjih nekoliko godina ulagali u kvalitetu, tako da gosti su zadovoljni i vjerujemo da opravdavamo tu cijenu, dodao je Krnić.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!