Dodijeljena priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2020. godinu

13:55 / 17.06.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić

Foto: Nikola Cutuk / Pixsell

Središnji državni ured za demografiju i mlade dodijelio je priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2020. godinu za četiri trgovačka društva te su predstavili prvu e-Dječju karticu pod nazivom Mudrica koja će roditeljima omogućiti manje troškove života.

Priznanja su dodijeljena kompanijama koje su imale najkvalitetnija rješenja za postizanje prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima, posebito sada u vremenu pandemije Covida-19 te potresa koji su pogodili Zagreb i Banovinu.

Državni ured je zaprimio 49 prijava u natječaju, a priznanja, u kategoriji mikro trgovačkih društava dobila je turistička agencija Trakostyan Tours, u kategoriji malog trgovačkog društva Takeda Pharmaceuticals Croatia, srednje trgovačko društvo BKS Bank AG te u kategoriji velikih trgovačkih društava Zagrebačka banka.

Kompanije su dobile priznanja zbog hvalevrijednih mjera koje su provodili tijekom 2020. godine poput samostalnog određivanja radnog vremena, preraspodjela radnog vremena, besplatne potpore zaposlenicima zaraženim Covidom-19, isplata dnevnih potpora tijekom hospitalizacije, plaćeni dopusti ugroženim skupinama te besplatni anitgenski testovi za zaposlenike.

Priznanja im je svečano uručila državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, koja je istaknula velike napore koje te kompanije ulažu te značajno doprinose kvalitetnijem obiteljskom životu, posebice u vrijeme pandemije Covida-19.

Josić je istaknula kako je cilj projekta senzibilizacija poslodavaca i javnosti za razmijevanje potreba zaposlenih majki i očeva, poticanje društva na zaštitu i osnaživanje obitelji te isticanje pozitivnih mjera koje poslodavci provode, a koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života zaposlenika.

- Svi pokazatelji upućuju na to da zaposlenici kojima poslodavac daje priliku uskladiti privatne i poslovne obaveze postiže bolje radne rezultate, a istovremeno se kroz poticanje kvalitetnijeg obiteljskog života pridonosi jačanju svijesti o obitelji kao temelju društva, naglasila je Josić.

Osim dodjele priznanja predstavljena je i prva e-Dječja kartica koja se zove "Mudrica", a koja za cilj ima smanjiti troškove života obiteljima na razne proizvode i usluge. Korisnici aplikacije mogu biti svi roditelji, skrbnici i udomitelji koji imaju minimalno jedno dijete ne starije od 18 godina. Popusti u aplikaciji se povećavaju prema broju djece.

Aplikacija za sada ima 8900 korisnika, a cilj je do kraja godine povećati broj partnera na 150 te imati oko 25.000 korisnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!